December 1, 2015, 4:56 pm

Project Profile: Boston University Leventhal Admissions Center

Boston University Admissions CenterBound between Boston’s historic brickwork and manicured riverfront, Boston University (BU) strives to exist as a traditional campus housed in an urban environment. The school recently renovated with this goal in mind, transforming the old BU Hillel House into the Alan and Sherry Leventhal Admissions Center. Our VRF systems updated the building’s aesthetics and performance to meet the needs of the 1,400 daily visitors, and helped the project achieve LEED® Gold certification.

Todd Symonds, project manager and associate principal of design firm Goody Clancy, described the need to expand the space in order to maximize its appeal: “When the building was the Hillel House, it had been a very introverted and inward-looking building. … We had the opportunity to transform the building from an introvert into an extrovert, to meet the needs of the University’s program for Admissions.”

The design team selected our VRF technology to help expand this “inward” space, as our systems offered a smaller footprint than traditional HVAC. With VRF, a more dramatic look was possible without compromising the original building’s architecture – a success recognized by the Boston Preservation Alliance with a 2015 Preservation Achievement Award. Surpassing Boston’s LEED Silver-level requirement was also possible with VRF, due to its impressive energy efficiency.

Want to learn more about the transformation? Read here.

Written by MitsubishiHVAC
Comments Off
Free Viagra Samples